Agility ja muut koulutukset

Pentuagilitykurssi:

Harjoitellaan agilityyn kuuluvia perusvalmiuksia, kuten paikoillaan odottamista, suuntakäskyjä ja kosketusalustaa sekä joitakin esteitä, esim. putkea ja pujottelua.

Agilitya arkatassuille

Ongelmia kontaktiesteiden kanssa? Pelottaako keinu? Kurssi on suunnattu koirille jotka tarvitsevat hieman enemmän aikaa esteiden kanssa tai joilla on ongelmia joidenkin tiettyjen esteiden kanssa kuten esim. pujottelun, A-esteen tai puomin. Kurssilla edetään koiran tahtiin pienryhmässä. Kurssi soveltuu vasta alkajille sekä hieman agilityyn jo tutustuneille koirakoille. Kurssi sopii hyvin myös aktivointina aroille koirille antamaan itsevarmuutta ja auttamaan pelkojen voittamisessa.

Agility alkeet

Harjoitellaan agilityesteiden suorittamista oikealla tekniikalla ja turvallisesti koiralähtöisesti sekä lajiin kuuluvia perusvalmiuksia, esim. kosketusalustaa, odottamista ja suuntakäskyjä. Käymme läpi myös ohjaustapoja. Sopii sekä kilpailemisesta kiinnostuneille että hauskaa harrastusta etsiville. Kaikki koirat voivat osallistua, mutta agility on hyvin fyysistä, joten suositamme kuvaamaan koiran lonkat ja kyynärpäät ennen harrastuksen aloittamista. Nivelrikko tai sille altistava dysplasia voi aiheuttaa koiralle kipua ja tuskaa eikä agilitya siksi suositella niistä kärsivälle koiralle.

Agilityn jatkokurssi

Jatketaan koirakko lähtöisesti agilityesteiden suorittamista lisäten vaikeustasoa ja monipuolistaen esteitä.

Perustottelevaisuus kuntoon agilitya varten

Tällä kurssilla harjoitellaan agilityssa tarvittavia perusvalmiuksia kuten luokse tuloa, paikalla oloa, seuraamista, istumista ja maahan meno. Kurssi sopii koirakoille jotka haluavat parantaa edellä mainittuja taitoja ja lähteä harrastamaan agilityä.

Rally-tokoa ja agilitya alkeiskurssi

Kumpi kiinnostaa enemmän? Onko vaikea valita kahden vauhdikkaan ja hauskan lajin välillä? Miksi pitäisi valita kun voi saada molemmat samalla kertaa ja etenkin kun nämä lajit tukevat vahvasti toisiaan! Kurssilla joka toinen kerta on agilitya ja joka toinen rally-tokoa. Perustottelevaisuus riittää sillä kummassakin lajissa opetellaan niin esteet kuin kyltitkin alusta alkaen. Koska agility on fyysisesti vaativaa, kurssia suositellaan terveille koirille joilla ei ole liikuntarajoitteita.

Pennuille rallytokoa ja agilitya

Harrastuskurssi pennuille jossa tutustutaan kahteen suosittuun lajiin rally-tokoon ja agilityyn. Koska agility on kuitenkin fyysisesti raskasta, emme käy kaikkea agilitystä läpi, vaan esteistä tutustumme turvallisesti esim. putkeeen ja pussiin. Samalla hieman harjoittelemme tiettyjä taitoja joista on myöhemmin hyötyä kuten paikalla oloa, seuraamista, luokse tuloa, lähettämistä ja kiertämistä.

Rally-tokon alokasluokka sitä vastoin sopii kaiken ikäisille ja rotuisille koirille joten siihen pureudumme huomattavasti tarkemmin käymällä alokasluokan kyltit läpi. Nämä ovat kaksi loistavaa lajia jotka tukevat vahvasti toisiaan.

Agility treeniryhmä:

Kysy agilityn jatkuvasta treeniryhmästä lisätietoja ja paikkatilanne.

MUUT KURSSIT:

Aktivointi- virikkeistämiskurssi:

Aktivointi- virikkeistämiskurssilla edistetään koiran päänkäyttöä ja annetaan sille monipuolista ja hauskaa tekemistä unohtamatta arjen hyödyllisiä temppuja! Nenätyöskentely kuuluu kurssin sisältöön riippuen kurssin pituudesta. Kurssilla harjoitellaan arjen hyödyllisiä asioita kurssilaisten toiveista käsin kuten roskan keräämistä, roskapussin kantamista ja tohvelin noutamista. Kurssilla harjoitellaan myös hauskoja ja aktivoivia temppuja kuten kumarra, hyppy, pujottele, ryömi, kierrä, tanssi ja pyöri. Tämä kurssi sopii kaikille koirakoille riippumatta rodusta tai iästä! Harjoitusten taso säädetään kunkin koirakon lähtötason mukaan sopivaksi. Kurssilla huomioidaan koirakoiden toiveet.

Lajien kokeilukurssi:

Kokeillaan eri harrastuslajeja: tokoa, agilitya, rallytokoa ja nenätyöskentelyä. Sopii hyvin koiran aktivointiin tai omistajalle, joka tahtoo kokeilla, mikä laji sopii juuri hänelle ja hänen koiralleen.

Naksutinkoulutuskurssi:

Perhedytään naksuttimen käyttöön ja sheippaamiseen opetusmenetelmänä erilaisten temppujen ja harjoitusten avulla. Tule syventämään koirankoulutustaitojasi ja pitämään hauskaa koirasi kanssa! Operantti koulutus on tehokasta, koiralähtöistä ja motivoivaa sekä sinulle että koirallesi.

BH-kurssi:

Käydään läpi käyttäytymis- eli BH-kokeen eri osa-alueita: luoksetuloa, paikallaoloa, seuraamista ja liikkeestä istumista sekä häiriön alla toimimista. Sopii hyvin sekä alkeiskurssiksi että valmennuskurssiksi ennen käyttäytymiskoetta. Kurssi on avoin kaikille roduille. BH-kokeen läpäissyt koira on virallisesti yhteiskuntakelpoiseksi todettu ja saa kilpailla palvelus- ja pelastuskoirakokeissa.

Koiratanssikurssi:

Harjoitellaan perustemppuja, joista rakennetaan pikku hiljaa musiikin tahtiin toimiva kokonaisuus. Temput valikoituvat koiran vahvuuksien mukaan, joten koiratanssi sopii aivan kaikille pennuista harmaapartoihin, mineistä jätteihin. Sekä hauska harrastus että inspiroiva kilpailulaji, jossa koira ja ohjaaja hiovat yhteispelinsä silmää hiveleväksi esitykseksi.

LUENTOJA:

Johtajuus

Millainen on koirien maailmassa arvojärjestys? Tarvitseeko koira johtajaa ja jos niin miksi? Entä millainen on hyvä johtaja? Näihin asioihin antaa johtajuus luento vastauksen

Elekieli

Luennolla tutustutaan hieman koirien kommunikointi tapaan eli elekieleen. Lisäksi käydään rauhoittavat signaalit läpi ja kurkistamme eri rotujen eroavaisuuksiin elekielen käytössä

Koiran oppiminen

Miten koira oppii? Onko positiivinen vahvistaminen hyvästä vai pahasta? Lisäksi luennolla, käydään läpi naksutin koulutuksen perusteet sekä, miten naksutin toimii ja mikä on sen tarkoitus.

Koiran ensiapu

Mitä tehdä jos koira saa sähköiskun purressaan sähköjohtoa tai jos koira saa lämpöhalvauksen? Entä jos satutaan onnettomuuspaikalle missä on loukkaantunut koira? Näihin ja moniin muihin asioihin kuten esim. koiran elvytys, tassusiteen tekeminen, koirille vaaralliset aineet haetaan vastauksia tältä luennolta.