Toko ja rally toko

Rally-tokon alkeiskurssi

Rally-toko on 2000-luvun alussa, Charles Kramerin kehittämä rento ja hauska laji jossa koirakon välinen iloinen yhteistyö on tärkeää. Laji yhdistää tokon, agilityn sekä koiratanssin ja se sopii kaiken ikäisille sekä rotuisille koirille.

Paitsi että Rally-toko kehittää ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä se toimii myös hyvänä pohjana muita lajeja kuten esim. agilityä tai tokoa ajatellen. Lisäksi se on loistava tapa aktivoida koiraa. Kurssilla tutustumme lajiin ja käymme läpi alokasluokan kylttejä

Ohitusrally-tokokurssi

Tällä kurssilla tutustumme paitsi rally-tokon alkeisluokan liikkeisiin ja harjoittelemme myös ohituksia. Rally-toko on hauska ja vauhdikas laji jossa panostetaan koiran ja ohjaajan väliseen yhteistyöhön. Laji soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille koirille. Rally-toko lajina parantaa paitsi ohjaajan ja koirakon välistä yhteistyötä niin se toimii myös loistavana aktivointina. Tällä kurssilla harjoittelemme perustottelevaisuutta rally-tokon varjolla jonka lisäksi teemme kurssilla myös ohitusharjoituksia.

Rally-tokon jatkokurssi

Kurssilla käydään läpi avoimen luokan kylttejä mutta alokasluokan kyltit tulevat olemaan mukana kun harjoitellaan ratoja. Kurssi sopii hyvin alokasluokan kyltit tunteville koirakoille.

Arkitottiksen ja rallytokon yhdistelmäkurssi

Arkirallysssa kerrataan koirien perustottelevaisuutta kuten esim. sivulle tulo, seuraamista, katsekontaktia sekä luokse tuloa samalla kun tutustutaan hauskaan lajiin nimeltä rally-toko. Rally-toko on Charles L. "Bud" Kramer kehittämä laji joka on paitsi hauska myös hyvin perustottelevaisuutta leikkisällä tavalla kertaava laji. Alkujaan rally-toko kehiteltiin tarkoituksena luoda rento tottelevaisuuteen perustuva laji ja se saanut vahvasti vaikutteita paitsi tokosta myös agilitysta ja koirantanssista.

Rally-tokoa ja agilitya alkeiskurssi

Kumpi kiinnostaa enemmän? Onko vaikea valita kahden vauhdikkaan ja hauskan lajin välillä? Miksi pitäisi valita kun voi saada molemmat samalla kertaa ja etenkin kun nämä lajit tukevat vahvasti toisiaan! Kurssilla joka toinen kerta on agilitya ja joka toinen rally-tokoa. Perustottelevaisuus riittää sillä kummassakin lajissa opetellaan niin esteet kuin kyltitkin alusta alkaen. Koska agility on fyysisesti vaativaa, kurssia suositellaan terveille koirille joilla ei ole liikuntarajoitteita.

Pennuille rallytokoa ja agilitya

Harrastuskurssi pennuille jossa tutustutaan kahteen suosittuun lajiin rally-tokoon ja agilityyn. Koska agility on kuitenkin fyysisesti raskasta, emme käy kaikkea agilitystä läpi, vaan esteistä tutustumme turvallisesti esim. putkeeen ja pussiin. Samalla hieman harjoittelemme tiettyjä taitoja joista on myöhemmin hyötyä kuten paikalla oloa, seuraamista, luokse tuloa, lähettämistä ja kiertämistä.

Rally-tokon alokasluokka sitä vastoin sopii kaiken ikäisille ja rotuisille koirille joten siihen pureudumme huomattavasti tarkemmin käymällä alokasluokan kyltit läpi. Nämä ovat kaksi loistavaa lajia jotka tukevat vahvasti toisiaan.

Tokoa huvin vuoksi

Kurssilla opetellaan tokon liikkeitä iloisessa ja rennossa ilmapiirissä. Kurssi ei tähtää kilpatokoon vaan lähinnä tokon opettamista koirien perustottelevaisuuden parantamiseksi ja hyvänä aktivointina. Ainoat mitä tarvitset tunnilla mukaan on, iloinen mieli sekä koiralle mieluista palkkaa. Tällä kurssilla ei ole alku vaatimuksia vaan käymme alokas luokan toko liikkeitä läpi.

TOKO1 kurssi

Kurssi on tarkoitettu koirakoille joilla on tarkoitus aloittaa kilpaileminen TOKOssa ja haluavat koulutusta tottelevaisuusliikkeistä alokasluokassa. Kurssilla käydään läpi alokasluokan liikkeet ja koirien tason mukaan edetään liikkeiden peruskoulutuksesta kisavalmiisiin liikkeisiin. Koiran tulee olla hallinnassa ja osata istua sekä mennä maahan vihjeestä.

Ensimmäisellä tunnilla on mahdollisuus saada opastusta naksuttimen ja kosketuskepin käyttöön.

Kurssi järjestetään jos koirakoita ilmoittautuu vähintään 3 (maksimissaan 5 otetaan mukaan).

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro:

  • oletko jo kilpaillut, mutta haluat viimeistellä liikkeitä, mitä?
  • Mitä koira jo osaa?

TOKO alokasluokan liikkeet:

1- Luoksepäästävyys

2- Paikalla makaaminen

3- Seuraaminen kytkettynä

4- Seuraaminen taluttimetta

5- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

6- Luoksetulo

7- Seisominen seuraamisen yhteydessä

8- Estehyppy

9- (kokonaisvaikutus)

Jatkokurssi TOKO1-kurssille.

Kurssi on tarkoitettu koirakoille jotka kilpailevat TOKOn alokasluokassa. TOKO1-kurssia ei tarvitse suorittaa jos olet jo kilpaillut alokasluokassa. Kurssilla kerrataan alokasluokan liikkeet tavoitteena päästä siirtymään avoimeen luokkaan. Luokkavaihtoa suunnitteleville avoimen luokan uusien liikkeiden peruskoulutusta.

Kurssi järjestetään jos koirakoita ilmoittautuu vähintään 3 (maksimissaan 5 otetaan mukaan).

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro

  • Oletko jo vaihtamassa avoimeen luokkaan?
  • Liikkeet jotka haluat viimeistellä alokasluokassa, mitkä?
  • Mahdolliset ongelmat alokasluokan liikkeissä.

TOKO alokasluokan liikkeet:

1- Luoksepäästävyys

2- Paikalla makaaminen

3- Seuraaminen kytkettynä

4- Seuraaminen taluttimetta

5- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

6- Luoksetulo

7- Seisominen seuraamisen yhteydessä

8- Estehyppy

9- (kokonaisvaikutus)

TOKO avoimen luokan liikkeet

1- * Paikallamakaaminen

2- Seuraaminen taluttimetta

3- Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

4- * Luoksetulo

5- Seisominen seuraamisen yhteydessä

6- ** Noutaminen

7- ** Kauko-ohjaus

8- * Estehyppy

9- (kokonaisvaikutus)

*= liike muuttuu luokan vaihtuessa, **= uusi liike AVO-luokassa