Ohjeet ja ehdot

OHJEET JA EHDOT

Jörö marraskuu

RYHMÄKURSSIT

Lähetämme kurssin infokirjeen ja laskun sähköpostitse ilmoittautumisen myötä.

KURSSIN INFOKIRJE

Tervetuloa Koirankuonolaisten järjestämille kursseille!

Jokainen kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoittelua sekä hieman teoriaa, jota käydään läpi kurssin aikana. Jokaiselle kurssi kerralle tulee ottaa mukaan koira. Mukaan kurssille tarvitset:

 • Reilusti erilaisia makupaloja (kuten koirien omia palkitsemisherkkuja, makkaraa, nakkeja, lihapullia tai juustoa)
 • Namivyölaukku/vastaava (suositus)
 • Koiralle mieluisa lelu/ leluja
 • Naksuttimen (mikäli sitä käyttää/ haluaa oppia käyttämään)
 • Kakkapusseja
 • Kaulapannan sekä hihnan (ei fleksiä)

SÄÄNNÖT JA EHDOT:

Tuntien korvauskäytäntö

Aikataulut muuttuvat töiden, sairastumisten, matkojen jne. vuoksi usein ja siksi haluamme tarjota joustavan kurssille osallistumisen ja poisjääneiden kertojen korvausmahdollisuuden.

Toimi näin mikäli et pääse osallistumaan kaikille kurssi kerroille/ joudut siirtämään jo maksetun kurssin toiseen ajankohtaan:

Lähetä sähköpostitse viestiä meille, että mille kurssikerralle/ kerroille/ koko kurssille et pääse osallistumaan ja millä kurssilla taas toivoisit korvausta. Vahvistamme korvausmahdollisuuden sähköpostitse tätä myöten takaisinpäin. Huomaathan että korvauskurssin ei tarvitse olla sama kurssi kuin varsinainen kurssi on, vaan se voi olla melkein mikä vain kalenterissa oleva kurssi/sinne tuleva (ei koske kuitenkaan erikoiskursseja kuten mm. jälkikursseja tai yksityistunteja). Ajankohtainen kurssitarjonta löytyy kotisivujen kurssikalenterista. Poisjääneen kerran/ kerrat/koko kurssin voi korvata kalenterissa kulloinkin olevilla toteutuvilla kursseilla joilla on tilaa, mikäli vain ilmoittaa korvaamisesta etukäteen sähköpostitse ja kyseisellä kurssilla on tilaa. Korvausoikeus on voimassa puoli vuotta varsinaisen kurssin alkamisesta, joten korvauskerrat voi varata ja hyväksikäyttää myös vasta varsinaisen kurssin loputtuakin.

Koiran hallinta ja harjoittelu

Kukin on vastuussa omasta koirastaan ja sen käytöksestä. Tuntien aikana koirien tulee olla kytkettyinä eikä koiria päästetä haistelemaan hihnoissa tai leikkimään keskenään. Tunneilla kunkin ohjaajan on hyvä keskittyä omaan koiraansa, sen kouluttamiseen ja itsensä kehittämiseen kouluttajana. Ajattele asiaa niin että tunnit ovat laatu aikaa sinun ja koirasi kesken. Kurssilla on tarkoitus saada koira kiinnostumaan enemmän ohjaajastaan ja harjoitteiden tekemisestä kuin ympärillä olevista häiriöistä.

Useamman perheen jäsenen osallistuminen koulutuksiin

Tervetuloa yhdessä treeneihin! Meillä useampi perheenjäsen voi osallistua kurssille, mikä on suotavaa, kunhan yksi henkilö kouluttaa koiraa kerrallaan.

Narttu koirien juoksut ja muu este kurssille osallistumisen suhteen

Juoksuista narttua ei voi tuoda sisäkursseille. Mikäli koirallesi tulee yllättävästi juoksut tai ilmenee jokin muu este kurssille osallistumisen suhteen, niin koko kurssin siirtäminen toiseen ajankohtaan/ kurssikertojen korvaaminen toisella kurssilla onnistuu. (kts. kohta koskien tuntien korvauskäytäntöä)

Ulkokurssien kohdalla juoksut eivät ole aina este kurssille osallistumiselle ellei muut
koirat silminnähtävästi tästä häiriinny. Mikäli olet tulossa juoksuisen koiran kanssa ulkokursseille,
niin ole yhteydessä meihin sähköpostitse tai puhelimitse ohjaajaan. Tullessasi kurssille koiran kanssa jolla on juoksut, muista pitää aina huolta että harjoittelet koko
kurssin ajan reilusti etäämmällä muista koirista (varsinkin jos kurssilla on uros koiria). Jos
kuitenkin näistä toimenpiteistä huolimatta muut koirat häiriintyvät selvästi, niin kurssikertojen korvaaminen muulla kurssilla/ koko kurssin siirtäminen toiseen ajankohtaan kunnes juoksut ovat loppuneet, tulee kyseeseen.

Kurssipaikan varaaminen ja sen maksaminen

Oman kurssipaikan varaus ja saanti vahvistuu kurssimaksun maksamisen myötä, mikä tarkoittaa että myöhemmin ilmoittautunut henkilö voi saada aikaisemmin alustavan varauksen tehneen henkilön kurssipaikan, kurssin ollessa täysi, niin kauan kuin paikka varausta ei ole vielä vahvistettu kurssimaksua maksamalla.

Kurssille tulon peruutus / kurssin toteutumattomuus

Kurssin peruuttaminen tulee kyseeseen 7 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta ja peruuttamattomista jo alkaneesta kurssista veloitamme kurssi hinnan kokonaisuudessaan. Jo alkanutta tai maksettua kurssia ei voi enää siis peruuttaa saaden kurssimaksua takaisin, mutta kurssin voi kokonaisuudessaan/ osan kurssikerroista siirtää halutessaan toiseen ajankohtaan, mikäli kurssin joutuu keskeyttämään syystä tai toisesta tai sille ei pääse lainkaan osallistumaan. Siinä tapauksessa taas jos kurssi ei alakaan järjestäjästä johtuvasta syystä, niin maksetut kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan maksun suorittaneille henkilöille.

Kurssipaikat ja pysäköinti

Tullessasi Konalan hallille autolla, voit pysäköidä auton vapaille parkkipaikoille.

Muualla järjestettävien kurssien parkkipaikat löytyvät lähettyviltä kurssi paikkaa ja niistä infotaan tarvittaessa sähköposti viestissä. Ulkokurssien lähettyvillä olevista parkkipaikoista voi myös kysyä tarvittaessa puhelimitse tai sähköpostilla lisätietoja.

Säävaraus (ulkokurssien kohdalla)

Järjestämme ulkokursseja ympäri vuoden. Ulkokurssien kohdalla pätee kuitenkin sää varaus, mikä tarkoittaa että jokin kurssikerta saatetaan joskus joutua siirtämään kurssin loppupäähän (siten että kurssi jatkuu viikolla pidempään) tai sovittuun muuhun ajankohtaan. Tilanteet jolloin kurssikerta siirretään yleensä:

 1. Kova pakkanen. Pakkasraja kursseillamme on -15 astetta. Tämän ylittyessä kurssikerta siirretään kurssin loppupäähän/ kurssilaisten kanssa sovittuun muuhun ajankohtaan.
 2. Kova ukkonen/sade/myrsky. Mikäli kurssin järjestämispaikalla on kova myrsky / ukkonen / kaatosade, niin kurssikerta siirretään kurssin loppupäähän / kurssilaisten kanssa sovittuun muuhun ajankohtaan.
 3. Jokin muu seikka tai sää ilmiö, jolloin myös kurssikerta siirretään kurssin loppupäähän tai kurssilaisten kanssa sovittuun muuhun ajankohtaan.
HUOM! Kaikissa yllä luetelluissa tapauksissa lähetämme aina kaikille kurssilaisille tekstiviestillä tiedon kurssikerran peruuntumisesta tai soitamme sekä ehdotuksen korvauskerran ajankohdasta!

Antoisia koulutustuokioita kursseilla!

Toivottaen,
Johanna Joutsiniemi / Koirankuonolaiset
Puh. 0403502685
koirankuonolaiset@gmail.com
www.koirankuonolaiset.fi

YKSITYISKOULUTUKSET

Yksityistuntien sisältö

Yksityistunnit suunnitellaan kunkin koirakon tarpeiden ja toiveiden pohjalta, johon vaikuttaa myös mm. koiran rotuominaisuudet, oppimishistoria, terveydelliset seikat sekä ohjaajan oma lähtötaso ja tavoitteet. Yksityistuntien tavoitteena voi olla mm. jonkin ongelmakäytöksen työstäminen, peruskoulutus, lajikoulutus valitsemassanne lajissa joko harrastus mielessä tai tavoitteena kilpaileminen, koiran aktivointi sekä virikkeistäminen. Tunneilla kiinnitämme huomiota mm. työvälineisiin, sopiviin koulutusmetodeihin, ohjaustekniikkaan, uusien toivottujen käytöksien rakentamiseen ei toivottujen tilalle, sopivien vahvisteiden löytymiseen, oikeaan ajoitukseen ja asianmukaiseen kriteerin nostoon.

Yksityiskoulutusta varten kannattaa varata:
 • Runsaasti erilaisia makupaloja kuten esim. makkaraa, nakkeja, lihapullia, koiran palkitsemisherkkuja tai juustoa (koiran mielestä tavoiteltava palkkio)
 • Suositeltavaa on olla namivyölaukku / vastaava
 • Koiralle mieluisa lelu / leluja
 • Naksutin/kosketuskeppi, mikäli sitä haluaa käyttää/oppia käyttämään
 • Kaulapannan sekä hihnan (ei mielellään fleksiä)
 • Jos treenit hallilla: Merkkailevalle koiralle Pee Padit (suositus)
Tuntien ja koulutuspaketin maksaminen ja niiden siirtäminen/peruuttaminen

Kunkin tunnin peruuttaminen/siirtäminen tulee kyseeseen 2 päivää aikaisemmin. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Tuntien siirtäminen onnistuu kuitenkin vielä samanakin päivänä, mikäli kyseessä on selvästi yllättävä asia, kuten se että koiralla alkaa juoksut tai koira sairastuu. Huomioithan että koulutus maksu tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua ja se tulee näkyä suorituksena tai tästä tulee olla näyttää kuitti, ellei toisin sovita.