Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Lasten ja nuorten koirakerho

Kerhossa saa perustietoja ja taitoja koirankoulutukseen sekä hoitoon liittyen. Kerhossa perehdymme mm. eri koirarotuihin ja niiden käyttötarkoitukseen, eri koiraharrastuslajeihin ja koiran käsittelyyn. Harjoittelemme käytännössä runsaasti koiran koulutusta opettaen koiralle arkipäivässä tarvittavia taitoja sekä aktivointi mielessä. Eri harrastuslajeina kerhossa on aiheina mm. TOKO, koiratanssi, jäljestys, agility ja näyttelyt.

Pyrimme järjestämään muutaman lainakoiran tarvittaessa kerholaisille, mikäli oman/ tuttavan koiran tuonti kerhoon ei ole mahdollista.

Tervetuloa mukaan kerhoon viettämään hauskaa aikaa koirasi kanssa, saamaan uusia tuttavuuksia, oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa!

Agility painoitteinen leiri

Tämä leiri on suunnattu kaikenikäisille niin nuorille kuin aikuisille. Leirillä harjoitellaan agilityssä tarvittavia perustottelevaisuuteen liittyviä asioita, agilityssä vaadittavia pohjataitoja sekä agilityesteitä: kepit, keinulauta, putki, hypyt, rengas hyppy, pussi. Leiri ei vaadi etukäteisosaamisia vaan kaikki opetellaan tarvittaessa paikan päällä. Leirille voi tulla myös pidemmällä agilityssä olevat koirakot, heitä ohjataan heidän oman tasonsa mukaisesti leirillä.

Leirille mukaan koiran ruuat ja herkut (runsas määrä, herkkuja menee todella paljon!)
Leirin hinta sisältää majoituksen joko telttapaikalla tai sisämajoituksella, ruuat ihmisille, koulutukset, sekä leirivakuutuksen. Kysy myös meiltä lainakoiran saanti mahdollisuutta mikäli sinulla ei ole omaa koiraa tai et saa koiraa lainaksi tuttavalta!

Nuorten viikonloppu koiraleiri

Leirit järjestetään Vihdin Selkissä, lähellä Nurmijärveä. Leirit ovat suunnattu 10- 17 vuotiaille nuorille. Mitään ei tarvitse ennestään osata leirille tullessa. Mukaan tarvitsee oman/laina koiran ja koiran ruuat sekä runsaasti herkkuja koiralle koulutuksiin. Mikäli sinulla ei ole omaa koiraa tai et saa koiraa lainaksi tuttavilta, kysy lainakoiran saanti mahdollisuutta meiltä! Majoitus leirillä tapahtuu omassa teltassa aidatulla alueella / yhteismajoituksessa kahden -4 hengen huoneissa. Leirillä pääsee tutustumaan ja harjoittelemaan eri lajeja: Koiratanssi, vesimakkarajälki, toko, rallytoko, agility, näyttelyt ja naksutinkoulutus, erilaisia luentoja koiran käyttäytymiseen, hoitoon ja koulutukseen liittyen. Leirillä on luvassa myös mukavaa vapaa-ajan viettoa, makkaran paistoa, ilta ohjelmaa ja käymme upeissa lähimaastoissa yhteislenkeillä joka päivä.

Kukin leiri sisältää myös seikkailua ja jännitystä, sillä kullakin leirillä on oma mysteerinsä, joka leiriläisten pitää ratkaista leirin aikana. Mysteeri koostuu erilaisista tehtävistä, joita selvitetään ja tehdään päivittäin erilaisten tehtävien ja arvoitusten avulla. Tule mukaan oppimaan uutta, kertaamaan vanhaa, viettämään mahtavaa aikaa yhdessä koirasi ja ystävien kanssa sekä saamaan uusia samanhenkisiä ystäviä! Kullekin leirille otetaan max. 15 koirakkoa/leiri. Leirien vastaavana ohjaajana toimii koirankoulutusohjaaja ja nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Johanna Joutsiniemi (Koirankuonolaiset) sekä Lajikoulutuksista vastaa Jenni Siikanen koirankoulutusohjaaja (Taitoa Tassuihin).